Népszerű bejegyzések

MyLyconet


SIG_GET_CASHBACK SIG_START_NETWORK SIG_MORE_ABOUT_ME

2013. április 8., hétfő

Gondolat ébresztő

Kedves Olvasóim!

 Kaptam pár hozzászólást a korábbi bejegyzésekhez, aminek nagyon örülök, mert így pár embert ki tudtam billenteni, ha pár percre is, a megszokás "halálos", látszatbiztonságából.

 Hallottuk már, hogy Valaki, ilyet mond a környezetünkben, vagy a szomszédban, hogy, "Ebből a pénzből nem lehet megélni...", "Ez semmire sem elég...", Még hány bőrt akarnak lehúzni rólunk...?", "Ezt már nem lehet bírni...", stb...????

 Akinek ennyire rossz, tűrhetetlen, borzasztó, és elviselhetetlen a helyzete, AKKOR, AZ MIÉRT NEM VÁLTOZTAT??? Ha úgy csinálja, mint eddig, akkor jobb lesz? Eddig jobb lett? NEM ÉRTEM!!!!!!!!

 Megy a nyávogás, meg a bosszankodás, de mégis inkább maradunk a régi (nem)bevált, megszokott (nem)megoldásoknál.

 Erre egy nagyon okos mondat:


...elgondolkodtató.

 Ha kiállok a térre, felnézek az égre, és kinyitom a számat, hogy belerepüljön a sült galamb, akkor nagyot fogok csalódni. Ami beleesik a számba, az nem sült galamb lesz, hanem legfeljebb galamb sz_r. Ha ezt a tevékenységet megszokom és minden nap csinálom, egyszer sült galamb lesz? Nem hiszem... De a remény hal meg utoljára...

 Lehet lottózni is. Ja... Az állam tiltja a pilóta játékokat, de Ő maga azért csinálja. A pilóta játék szerintem is egy gusztustalan átverés! Ha lottózol, téged is átvernek. Folyamatosan, kis összegekkel, de be vagy csapva. Őszíntén, mennyit játszottál el eddig (ha lottózol persze), és mennyit nyertél? Nagyon kevesen nyernek jelentős összeget a Lottón, de mégis játszanak. Miért? Mert ott van a remény, az esély, bármi csekély is, de ott van... Ezt használja ki a Szerencsejáték zrt-n keresztül az Állam. Ez is egy adó fajta, amit önként fizetnek az emberek. A PILÓTA JÁTÉKBAN CSAK AZ NYER AKI LEGFELÜL VAN, ÉS NÉHÁNYAN MÉG AKINEK SZERENCSÉJE VOLT!!!  Nagyobb nyeremény esetén, néha, 14 millió szelvényt is feladnak itthon. Nem vagyunk már 10 millióan sem... Mennyi pénz az? JUJ..!!!!! Na ez a Lottó.

 Vagy fogjuk a válságra? NINCS MÁR VÁLSÁG! Ami most van az a normális élet. Ez van. Nem lesz jobb! Mire várunk? Arra, hogy majd egyszer csak bejelentik, hogy "Mától nincs válság, mától mindenkinek lesz munkája, és normális fizetése."? Sajnos össze kell, hogy törjem ezt az álmot. Ilyen nem lesz. Ebben a világban kell eredményesnek lenni és kész! Nem kifogásokat kell kreálni, és hazudozni magadnak és mindenkinek, hanem minden lehetőséget megragadni és csinálni. Mert vannak lehetőségek, csak a megszokásaink miatt nem vesszük észre őket, de leginkább, NEM AKARJUK észre venni őket, mert ezek a lehetőségek másképpen működnek, mint amit a hétköznapokban már megszoktunk. A hétköznapi megszokott dolgaink is, amikor először találkoztunk velük, furcsák voltak nem? Mobil telefon, még régebben a színes TV, és hogy nem csak egy csatorna van már, videó magnóval fel lehet venni a műsort... stb... Nos? Így van?
  A megszokott idáig elhozott. Ha van egy 2000 méteres hegy, amit meg akarsz mászni, akkor elindulsz az elején egy módszerrel. Ha ezzel a módszerrel akarsz végig menni, garantáltan nem fog sikerülni. Eljutsz mondjuk a lakásodtól a hegyig autóval. De a hegy lábánál, már módszert kell váltani... nem?  Igen, kényelmes az autóban ülni. Lehet mondani, hogy de én próbálkozok, csak egyszerűen az autó nem megy tovább, pedig nyomom a gázt... és jöhetnek a kifogások, hogy miért nem szállsz ki, és kezdesz el gyalogolni... talán, mert nem is akarod igazán? (hmmm)

 Nagyon sokan a múltban élnek. A múltban történt eseményeken rágodnak, és végtelen értekezéseket folytatnak, a "mi lett volna ha.." gondolat körben. Aki a múltra fókuszál, az nem látja, hogy hol van most, de azt végkép nem látja, hogy merre tart. Hátra fordulva, nem tudsz előre menni, mert elesel.



A végére pedig, egy Henry Ford örökzöld:



 Ezt a bejegyzést csak úgy, gondolat ébresztőnek szántam... :)

További szép napot kívánok mindenkinek!

Boby
:)  


2 megjegyzés:

  1. szia Boby!

    már egy ideje olvastam 1-2 "tanításodat", így hát most egyszerre sok felgyülemlett dolgot írhatnék le, ami eléggé zavaró az írásaidban!

    azonban most csak az érdekelne, hogy a szerencsejáték hogyan vált hirtelen piramisjátékká?

    köszönettel,
    HA

    VálaszTörlés
  2. Szia Frenk I.

    Örülök, hogy Te már névvel együtt jöttél, nem úgy, mint az előtted hozzászólók többsége.
    Tanításról szó sincs. A véleményemet, és a látásmódomat írom le a saját blogomban. Ennyi történik itt. Tanítani Vácra járok... :)

    Az első kérdésedre válaszolnék és akkor meg is tanítok Neked valamit, ha már tanításról volt szó, és így igazad lesz. Ha jobban elolvasod amit írtam, akkor láthatod, hogy a "pilóta játék" kifejezést használtam. Nem véletlenűl, mert a lottó, és még egy példát mondok, a nyugdíj rendszerünk is, a pilóta játék elvén működik. A sok befizető pénzét a régi beszállók, illetve az kapja aki elkezdte és kitalálta.
    A piramis, amit te kérdezel, egy teljesen más dolog. Sokan keverik és nem tudják, hogy mi a különbség, e két dolog között. Akkor most tisztázzuk le.
    A piramis, egy olyan rendszer amiben Te bárhol is helyezkedsz el, nem tudsz több pénzt keresni, mint az aki bevitt a piramisba, illetve, mint aki fölötted van. Segítek, MINDEN MA NORMÁLISNAK TARTOTT MUNKAHELY ÍGY MŰKÖDIK. Te nem tudsz többett keresni, mint a főnököd. Ennyi. Vannak olyan piramis rendszerek, akik MLM-nek álcázzák magukat, de ha Te megfeszülsz és dolgozol, de nem tudsz többett keresni, mint aki fölötted van, akkor sem, ha Ő nem csinál semmit, akkor egy piramisban vagy.
    Érted a különbséget. A pilótában leginkább csak bukni lehet, a piramisban lehet pénzt keresni, de nem igazságos, az MLM-ben pedig aminnyit, amilyen minőségben dolgoztál, az alapján fizetnek ki, függetlenűl attól, hogy ki van fölötted, mert itt, tudsz többet keresni annál aki "fölötted" van. :)
    Piramis a hadsereg is, az egyház is, az egészségügy is... Majdnem minden, ma elfogadott munkalehetőség ilyen. Gondold végig... :)

    Érted?

    Várom a számodra zavaró tényezőket az írásaimban...

    :)
    Boby

    VálaszTörlés