Népszerű bejegyzések

MyLyconet


SIG_GET_CASHBACK SIG_START_NETWORK SIG_MORE_ABOUT_ME

2011. augusztus 12., péntek

Csángó online 2. nap








Kedves Olvasóim!

Onnan folytatom, ahol abbahagytam tegnap. Belevetettük magunkat a 2. napba. Délután még az üres, árus bódékat, és szállingózó embereket láttunk a főtér környékén. Kicsit beljebb mentünk a strandhoz, és örömmel vettük tudomásul, hogy a strand büfébe ingyen be lehet menni és van az új Panyolai mézes fahéjas alma pálinkából.
A külföldi csoportok is megérkeztek. Kezdett a fesztiválhoz szükséges, "kritikus tömeg" összejönni.
Késő délután, a szabadtéri színpad felé vettük az irányt, ahol este 8-kor elkezdődik a gálaműsor sorozat első két félideje. Az első részben Csík zenekar koncertjét, a második részben pedig két külföldi csoport műsorát láthatta a nagyérdemű. Telt ház volt. A Csík koncert előtt, már a hangbeálláson is jó hangulat volt. A műsor pedig a megszokott minőségben, és rendben lezajlott. Nagyon jó hangulat volt. A két külföldi táncegyütes, Venezuela, és Szerbia, szintén elkápráztatta a közönséget.
A mai gálaműsorban fog debütálni a Jászság Népi együttes új műsora is, a "Tiszta szívből".
Ma este érkezik, az Unger Balázs barátom vezette, Cimbaliband is, az éjszakai koncertre!
Tegnap este a gála után, roham léptekkel igyekeztünk a folksátor felé, ahol a Zagyva banda rendületlenül húzta a táncoslábúaknak.
A külhoni táncegyüttesek közül a Spanyolok kezdték meg tegnap este a nemzetközi táncház sorozatot, ahol minden este a magyar táncház mellett, más népek táncaival is meg lehet ismerkedni. A spanyol táncosok nem hazudtolták meg magukat és harsányan, jó hangulatban mutatták meg, és táncolták végig az egy órájukat, kart, karba öltve a magyar táncosokkal.
Az estét természetesen a Zagyva banda zárta, mi pedig szépen haza bandukoltunk.
Ne feledjétek, nem késő még este 10-kor sem elindulni, mert az éjszakai Cimbaliband koncert 23:30-kor kezdődik!!! (Holnap ugyan ekkor, NAPRA!)
Most pedig kezdjük a 3. napot...

1 megjegyzés: