Népszerű bejegyzések

MyLyconet


SIG_GET_CASHBACK SIG_START_NETWORK SIG_MORE_ABOUT_ME

2014. április 13., vasárnap

Felállni, vagy "négykézláb" tovább?

Kedves Olvasóim!

 Volt már olyan, hogy valaki le akar beszélni Titeket a terveitekről, álmaitokról, azzal, hogy "Az biztos nem fog sikerülni...", "Nagyon kevesen csinálják meg..", "Nem érdemes csinálni, csak elbukod a pénzed...", stb...?

 Nekem volt, és van is ilyen. Kérdésem a következő:
Amikor valaki elkezd egy vállalkozást, akkor az teljesen biztos benne, hogy sikeres lesz? Statisztika, hogy a vállalkozások 80-85%-a az első 5 évben tönkre megy. És akkor mi van?

Kicsi gyermek korunkban, amikor még nem tudtunk járni, és folyton elestünk, feladtuk, és nem álltunk fel újból? Hányan tudnának járni, ha így történt volna... Mond a kisgyereknek, hogy "Hagyd csak azt a járást, nem fog sikerülni, inkább maradj négykézláb, az a biztos, és a stabil.."

 Vicces lenne a világ... :) De az biztos, hogy azok akik nem adnák fel, nem hallgatnának a "külső hangokra", majd felállnának, és megtanulnának két lábon járni, hogy másképpen csinálják, mint a nagy többség, ők lennének a vezetők, akik sikeresek, szabadok, és anyagilag függetlenek.
 A többiek, akik négykézláb járnának, a világot, és másokat hibáztatnának a helyzetükért, hogy "milyen igazságtalan az élet", és irigykednének a két lábon járókra, de eközben nem tennének semmit, hanem élnének duzzogva, a saját maguk által lekorlátozott kis világukban.
 De! Ha valaki a köreikből úgy döntene, hogy feláll, és két lábon fog járni, azt azonnal lebeszélnék, mert ha annak sikerül, akkor kiderülne, hogy nekik is sikerülhetne, ha végre erőt vennének magukon, és feladnák a négykézlábas, "stabil" kis életüket...



A lényeg nem az, hogy egyetértesz-e azzal, amit írtam, hanem az, hogy Te az vagy, aki fel akar állni, vagy az, aki lebeszél róla?!

Boby  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése