Népszerű bejegyzések

MyLyconet


SIG_GET_CASHBACK SIG_START_NETWORK SIG_MORE_ABOUT_ME

2009. szeptember 10., csütörtök


Kedves Olvasóim!

Arra gondoltam, hogy a következő bejegyzés szóljon a kedvenc szórakozó helyemről, a Kobuci kertről. Aki ismeri az tudja, hogy miért a kedvencem, aki nem ismeri, az remélem, ha ezt az írást elolvassa elmegy, és akkor megtudja.
Egy szórakozó helyet sok szempontból lehet osztályozni. A helyszín, a zene, az ital és étel ára és minősége, programok, stb...

A helyszínnel kezdem. Óbuda, Főtér, a Zichy kastély belső uvara. A tér tökéletesen ki van használva. A pult teljes hosszában, innen és Kapolcsról, képek vannak kitéve, idézve a korábbi bulik hangulatát. Ezek a fotók, mintha valóban sugároznák magukból az utóbbi hónapok, és évek fergeteges hangulatú rendezvényeinek szellemét. A "placc" felét padok, asztalok és székek foglalják el. A "bejárattal" átellenben van a színpad, amit ideiglenesen a magáévá tesznek azon kiváltságos zenekarok, akik felléphetnek rá. A pulttal szemben a fal teljes hosszában, szintén padok vannak, szépen sorban.
Az italok tekintetében, végre egy olyan hely, ahol ha valaki cukros üdítőt szeretne inni, akkor nem csak cola és egyéb borzalmas "lónyálak" közül válogathat, hanem, 4 féle házi szörp közül dönthet, a számára legmegfelelőbb mellett. A sör és a bor ára, nincs az égben és igazi pálinkát is lehet inni. Vannak italkülönlegességek is, pl. a Mixcsűr. Az étel választékban megtalálható, a jó kocsmákban elengedhetetlen zsíros kenyér, és a hely név adó produktuma, a kobuci.

Ez egy speciálisan erre a célra sütött buci, félbevágva, megkenve fokhagymás tejföllel, majd erre jön a pirított kolbász, a darabolt kígyóubi és a paradicsom karikák. Italozáshoz és éhség csillapításra is egyaránt tökéletes. Akinek kevés lenne, és ismeri a varázs szót az kérheti duplán. A varázs szó, bobuci, melynek a név adója írja e sorokat.

A programok, ízlésesen összeválogatott, leginkább a népzene felé hajló zenekarok, koncertjeiből, és alkalom adtán ezt megfejelve, táncházából, ezen kívül, cigány zene, blues, jazz, reegie, rock, folk-rock formációk műsorából áll össze. A népzene és a világzene, kiemelt helyet kapott a Kobuci kert rendezvényei között. Van egész estés táncház is, két zenekarral akik, mind a moldvai körtáncokat, mind a vonós népzenét kedvelőknek kielégítik az igényét.
Összefoglalva, egy nagyszerű és követni való kezdeményezés ez a hely; a Kobuci kert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése