Népszerű bejegyzések

MyLyconet


SIG_GET_CASHBACK SIG_START_NETWORK SIG_MORE_ABOUT_ME

2012. június 11., hétfő

Ez + Az

Kedves Olvasóim!

 Nagyon úgy fest, hogy sikeresen elvégeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Népi vonós, Master szakát. :) Nem akarom részletezni, kaptam hideget, meleget... A lényeg, hogy megvan. Már csak egy angol, közép "C"-re van szükség, hogy kézbe is kapjam. :) Majd... :)

 Örülök, hogy csak ebben a hónapban, a mai napig (június 01-től, 11-ig) 1000 kattintás volt, itt, a Boblog-ban. Köszi az érdeklődést! Megerősítve érzem Magam, hogy írjak tovább. :) Remélem, hogy hasznos infókkal tudok szolgálni Nektek. Ha pedig nem is fontos, de, ha olyan a bejegyzés, akkor mosolyt tudok csalni az arcotokra. :) (Zenészek)

 Ismeritek a vonzás törvényét? Na, nem a tömegvonzásét, hanem azt, amelyik azt mondja, hogy :
  Érzelmeid, és gondolataid pozitív, vagy negatív töltöttségi szintjétől függően, veszed észre és vonzod be, ugyan ezeket az érzelmeket, és gondolatokat. Tehát, ha csak a rosszat veszed észre és mindenben a hibát keresed, akkor meg is találod, illetve, nagy valószínűséggel csak rossz dolgok fognak veled történni.
 Nem éri meg! Magamon is észre veszem, hogy néha elhatalmasodik rajtam a pesszimizmus és a negativitás. Ilyenkor nem is történik túl sok jó dolog Velem. Ezt azonban tudatosan lehet befolyásolni... Nem könnyű, de csak AKARNI kell. Ha Magyarországon, mindenki egyszerre csak 1 órán keresztül akarná, hogy jó kedve legyen, és pozitív hangulatba kerüljön, akkor hihetetlen dolgok történnének... :) (és nem az italtól, vagy bármilyen más tudat módosító szertől)

 Még egy utolsó okosság, útravalónak :)

"‎"Igazam van? 


Teljesen mindegy. Téged a valóság érdekel és nem az igazam vagy mások igaza. Az az egyetlen esélyed a tovább lépésre az életben, hogy nem véded meg saját magad igazát sem. Ha mersz elrugaszkodni és nem az elméleteidet erősítgeted!! Az igazad, amit eddig annak tartottál, az eddig hoztott el Téged ahol most  vagy! Hogy tovább juss, meg kell kérdőjelezni a saját igazad valódiságát, mert ha mindenki feltenné a saját igazát egy polcra, a valóság polca porosan és üresen állna, míg az igazunk polca már régen leszakadt volna a nagy teher alatt. Mert mindenkinek igaza van, de az igazam, nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Neked nem elméletekre van szükséged, hanem valódi, gyakorlatias, kézzelfogható eredményekre. Olyan eredményekre, ami mindenféleképpen pozitív üzenetet hordoznak.

A legtöbb kifogás és magyarázat általában hogy miért nincs vagy nem lehetséges, valami, olyanból származik, ami látszólag tőlünk függetlenül működik.(„Nincs időm ilyenekre”,”nincs pénzem rá”,”ez nem így van”,”nem ismersz”,”nem élted át”,”semmi közöd hozzá” stb.) De azt is tudom, hogy ezek helyzetek és nem kifogások, helyzetekből pedig akkor szabadulsz, ha új utakat „tanulsz”.

Ha őszinte vagyok, nagyon sokan vannak olyanok, akiknek nem több tudásra van szükségük, hanem ösztönzésre, hogy használják a tudásukat."



Boby

U.I.: Csak pozitívan és mosolygósan! :)


2 megjegyzés:

  1. Az igazság és a valóság közötti, a lényeget leginkább kifejező különbség abban áll, hogy az igazság egyszerű, a valóság pedig bonyolult. Az igazság így soha nem "tükrözheti" a valóságot, hiszen ahhoz legalább megközelítően a maga bonyolultságában kellene ábrázolnia azt. Igazságaink a legjobb esetben is csak a valóság egy-egy szeletének valamiféle frappáns, találó összegzései lehetnek, melyek ily módon segíthetnek a valóság értelmezésében. A tanulás, a lelki-szellemi gyarapodás pedig szerintem is felszabadít, mégpedig (leginkább) azáltal, hogy utat nyit a saját igazságaink megfogalmazása felé. És igen, az igazságkereső úttalan utaink során mindig az a legfontosabb, hogy legyen motivációnk, ösztönző késztetésünk a tudásunk ön-és világjobbító használatára, avagy hatékony alkalmazására. Egy ilyen blog pedig hatékony eszköze lehet mindezeknek. Hajrá Boby! Szeretettel, barátsággal
    Agócs Gergely

    VálaszTörlés
  2. Szia Gergő!

    Köszönöm a kommentedet, nagyon jól esett. :) Az igazság és a valóság viszonyát, pedig a saját bőrömön tapasztalom éppen mostanában, mert amit eddig igaznak és a saját valóságomnak gondoltam, teljesen megfordult és rájöttem, hogy vannak még "rajtunk" kívül fontos események és dolgok a világban, amivel igenis foglalkozni akarok... Egy dolog állandó a világban, és az a változás. Ezzel szembesülök folyamatosan. Az időt nem lehet megállítani, ezt mondom, mint népzenész, és HARMONIKÁS, és mondom, mint civíl ember is. Mostanában inkább, mint civil ember mondom, mert többett végzek más, most számomra fontos tevékenységet, mint a muzsikálást, vagy a népzene gyökereinek kutatását, illetve, az örök kérdés fejtegetését, hogy mi autentikus és mi nem az... Most más régiókban teszem a dolgom. :) Majd egyszer talán Neked is elmesélem... :)
    Baráti üdvözlettel!
    Boby

    VálaszTörlés